luni, 2 august 2010

Avantajele unui laptop !!!


In ziua de azi laptop-ul nu este un moft, ci o necesitate, mai ales pentru un blogger si nu numai. Sa va dau un exemplu: cand am fost la RMA, am vazut multi bloggeri facand LIVE-Blogging.
Eu cred ca viitorul va fi al laptopurilor. De ce zic asta?
Sunt foarte multe motive…. Daca acum cativa ani un laptop era mai greu de achizitionat, datorita preturilor mult mai mari fata de un desktop, acum gasesti oferte foarte bune la laptopuri si preturi foarte accesibile. Un laptop are foarte multe plusuri fata de un desktop. Cred ca majoritatea care cititi acest articol cunoasteti avantajele laptopului fata de desktop. Eu va enumar cateva:
  • cum suntem in plina criza economica,  daca lasam sa mearga un desktop si un laptop timp de vreo 4-5 ani , ne dam seama ca la laptop vom plati cu 500-600 de euro la curent mai putin decat la desktop.
  • un computer a fost conceput sa produca bani, indiferent de domeniul in care activam, daca suntem om de afaceri sau blogger, rolul unui computer este sa ne ajute sa ne crestem veniturile, dar un desktop ne cam impiedica prin simplul fapt ca este greu de carat dupa tine, desktopul este mai mult pentru jocuri, dar acum poti sa te joci si pe laptop.
  • laptopul este portabil, il luam usor in deplasari, la prezentari, la sedinte, acasa ori la slujba sa lucram, in vacante sau calatorii cu avionu.
  • un laptop are  wireless, are blue tooth.
  • ocupa  spatiu foarte putin.
Mai sunt destule avantaje, dar pe restul astept sa mi le spuneti voi in comenatrii.
Achizitionarea unui laptop!!!
Multe persoana cand isi achizitioneaza un laptop, prefera sa isi intrebe rudele, cunostintele despre anumite produse, dar nu cauta pe google sa isi fac singur o impresie despre un anumit produs. Daca zice varul sau prietenul (etc) ca e bun calculatorul x, gata pe ala il cumpara, cam asa procedeaza majoritatea romanilor.
Dar cel mai bine este sa dai o cautare pe google sa compari preturi, sa compari dotarile fiecarui produs.
Cautand pe google magazine online cu calculatoare, am gasit un site cu laptop-uri la un pret avantajos.
Mergand din laptop in laptop, m-am oprit la laptop  destul de bun,  la un pret foarte avantajos. Raport calitate/pret fiind foarte bun.
Laptopul despre care va povestesc este Laptop ProBook 4720s.
De ce imi place acest laptop?

  • pretul este foarte bun la el
  • are un design foarte placut
  • viteza HDD este de 7200 RPM, la mjoritatea gasesti o viteza de vreo 5400 RPM
  • are diagonala de 17.3″ – da utilizatorului un plus de realitate al imaginilor
  • are procesor Intel Core -noua generatie de procesoare lansata de Pentium, in momentul actual considerat ca fiind situat in varful piramide
  • Placa video- acest tip au procesorul lor incorporat, producand singure grafica, nefolosind deloc din memoria ram, in acest fel producandu-se o crestere a performantelor sistemului.
  • memoria- cel mai important upgrade al unui  laptop, acest laptop dispune de 2048 MB :)
Stiu ca romanii se feresc sa cumpere dupa internet, dar in SUA- de exemplu, peste 90% din produsele de acest genu sunt cumparate online.
Laptopul de mai sus care l-am prezentat il gasiti la evomag.ro. Pot sa va zic doar ca un prieten si-a luat un laptop de la ei si este foarte multumit si incantat de noua sa jucarie.
Asta e parerea mea despre laptopuri, astept parerile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu